Zaman Yönetimi ve Performans Değerlendirme
işe başlama saati & günlük plan
Bitrix24, her çalışanın çalışma saatlerinin detaylı kayıtlarını tutarken aynı zamanda çalışanlara işe gelme ve işten ayrılma saatlerini kaydetme veya ara verme sürelerini işleme imkanı sunan bir yönetim aracı barındırır. Bu araç çevrimiçi çalışır ve ihtiyaca göre yapılandırılabilir.
İK departmanı kesin saat sınırları koyabilir (örn. iş günü sabah 9’dan sonra başlayamaz veya akşam 5’ten sonra bitemez) veya esnek saat ayarları belirleyebilir. Çünkü Bitrix24’ün çalışan zaman yönetimi aracı IP’leri izler ve bu sayede çalışanlarınızın ne zaman ofiste çalıştığını ve ne zaman evden çalıştıklarını takip edebilirsiniz.
İşe Başlama / İşten Ayrılma Saati Kaydedicisi arayüzü, çalışanların günlük planlar veya günlük raporlar oluşturabilmelerine, aynı zamanda müşteri adayları veya müşterilerle buluşma gibi ofis dışı etkinlikler oluşturabilmelerine de olanak tanır.
çalışma saati doğrulaması
Benzer şekilde, Bitrix24, çevrimiçi zaman yönetimi aracı için de esnek denetleme seçenekleri sunar.
Örneğin, işe başlama veya işten ayrılma saatlerindeki herhangi bir değişiklik için bir süpervizörün onayı gerekebilir. Hatta bir süpervizör, departmanın tüm çalışanlarının birey bazında veya bir grup olarak tüm çalışma saati kayıtlarını görüntüleyebilir.
iş raporları
Bitrix24’te iş raporları kişi, takım veya şirket düzeyinde yapılabilir. Günlük, haftalık veya aylık periyotlarla zorunlu raporlamalar ayarlanabilir.
Bitrix24 çalışanlara rapor göndermelerini hatırlatır ve günlük planlayıcının içerikleri kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanmıştır, bu sayede bitmiş rapor gönderilmeden önce düzenlenebilir.
Bir sonraki raporlama periyodunun planları da bu form aracılığıyla iletilebilir. İş raporu bir süpervizör tarafından değerlendirilir ve gerekirse, rapora yorumlar eklenebilir. Bir çalışandan, departmandan veya tüm şirketten gelen tüm iş raporları, değerlendirmeleri ve verimlilik oranları ile birlikte görüntülenebilir.
verimlilik raporu
Bitrix24 verimlilik raporu, şirketin tüm düzeylerdeki (kişisel/takım/departman/şirket) işinin verimliliğinin değerlendirilmesini sağlayan bir araç vasıtasıyla tüm raporlara şeffaflık katar.
Verimlilik, çalışanların tamamladığı ve zamanında tamamlamadığı işlerin sayıları ve
aynı zamanda ilgili süpervizörün o görevlerdeki değerlendirmeleri aracılığıyla belirlenir.
Tipik bir rapor şunları içerir: iş yükü (periyod boyunca eklenen yeni görevler ve tamamlanan görevler), göstergeler (zamanı geçmiş görevler ile tamamlanmış görevlerin karşılaştırılması) ve verimlilik (tamamlanmış görevler arasından süpervizör tarafından pozitif değerlendirme almış görevlerin oranı).